BiHVijesti

Zna li Komšić nešto više: Kakve veze ima Gulen s novim strankama u Sarajevu?

Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte (DF), na postavljeno pitanje tokom gostovanja na Federalnoj televiziji (FTV) sinoć je komentirao dešavanja u Stranci demokratske akcije (SDA).

– Mislim da je to dublji proces, nego što izgleda. Ja, također, spadam u red ljudi koji su neke stvari možda malo potcijenili. Ono što se dešava u Tuzlanskom kantonu, prema mom mišljenju, hoće oštetiti SDA, u ovom izbornom ciklusu, ali oni će to prevazići. Potcijenio sam ovo što se dešava u Kantonu Sarajevo. Mislim da je to priča koja ima dublje korijene i bojim se da ono što se dešava u Kantonu Sarajevo, kada je riječ o SDA i onima koji otpadaju od SDA, zapravo na neki način prenošenje svojevrsne situacije iz turskog političkog života u smislu odnosa između Erdogana (Recep Tayyip Erdoğan, predsjednik Turske) i Gulena (Fethullah Gulen, vođa terorističke organizacije FETO). Mislim da je to u pitanju. To je onda vrlo dubok proces koji neće samo imati utjecaj na SDA, nego može imati utjecaja na Bošnjake, ali i na Bosnu i Hercegovinu. To je mnogo komplikovana priča, to nije čak izvorno ni samo turska priča – kazao je Komšić.

Predsjednik DF-a je također ocijenio i da su “mnogi moćni krugovi uključeni u tu priču”.

– Bojim se da ono što imamo priliku da gledamo u Sarajevu, kada je riječ o nastajanju novih stranaka, vodi u tom pravcu – kazao je Komšić.

Vezane vijesti:
Udar Velike masonske lože na SDA
Ko su masoni u BiH: Objavljujemo prva imena (II)
Profesori, ljekari, umjetnici: Ovo su najpoznatiji masoni u BiH

Close