Tehnologija

Stiže druga generacija iPhonea, ovo su glavni aduti

Na Geekbenchu pojavio jedan od ukupno tri ovogodišnja iPhonea.

Sudeći prema specifikacijama moglo bi se raditi o drugoj generaciji iPhonea X, tj. o iPhoneu X (2018) koji za sada nosi kodnu oznaku iPhone 11,2.

Kako je vidljivo iz dostupnih informacija novi iPhone X ima procesor sa šest jezgri kao i prošlogodišnji model, s tom razlikom što procesor novog iPhonea postiže brzinu od 2,49 GHz, što je za 100 MHz brže. Apple se nije zaustavio samo na tome, novi iPhone X dobio je i više L1 i L2 memorije koje su povećane sa 32 KB na 128 KB.

Kad smo kod memorije treba navesti kako će ovogodišnji iPhone X imati 4 GB RAM-a, odnosno 1 GB RAM-a više u odnosu na originalni iPhone X.  Zahvaljujući navedenim poboljšanjima i konačni rezultati u benchmark testovima su također nešto bolji u odnosu na originalni iPhone X.

 

 

U Single-Core testovima ovogodišnji iPhone X (2018) postigao je 4.673 boda, a u Multi-Core testovima 10.912 bodova. U usporedbi s iPhoneom X iz 2017. godine to je 455 (Single-Core), odnosno 534 (Multi-Core) boda više. To u konačnici znači kako i iPhone X (2018) trebao imati oko 10% bolje performanse u usporedbi s prošlogodišnjim iPhoneom X.

Softversku podlogu oba modela činio je dakako iOS 12 koji se još uvijek aktivno razvija te stoga i nije do kraja optimiziran. Jednom kad bude, za očekivati je da gornji podaci budu i nešto bolji. Iako se očekuje da s novim iPhoneom stigne i novi, A12 čip, u ovom slučaju se više čini kako se radi o prilagođenom A11 Bionic čipu nego o potpuno novom čipu. No, je li tome uistinu tako saznat ćemo u rujnu kada Apple i službeno predstavi nove iPhonee, piše Bug.

Related Articles

Close