BiHSportVijesti

PRVA FOTOGRAFIJA PROSINEČKOG NAKON IZLASKA IZ BOLNICE: Veliki Žuti, raspoložen i znatno mršaviji, u hotelu “Evropa”

Iako su se pojavile glasine da će odmah po napuštanju sarajevske bolnice Prosinečki nastaviti liječenje u Zagrebu, to se pokazalo netačnim, niti je za tim bilo potrebe. Prosinečki se dobro oporavlja, a na fotografiji iz hotela “Evropa” može se uočiti da je tokom boravka u bolnici prilično smršao, što mu sigurno neće predstavljati problem. Dapače!

Robert Prosinečki, selektor nogometne reperezentacije Bosne i Hercegovine, tri dana nakon što je iz sarajevske bolnice otpušten na kućno liječenje, pojavio se danas na jutarnjoj kafi u “Bečkom restoranu” sarajevskog hotela “Europe”. Riječ je o uobičajenom ritualu Velikog Žutog tokom boravka u Sarajevu, a njegov jutrošnji dolazak obradovao je sve koji su zatekli na jutarnjoj kafi. Među njima su bili i prof. Franjo Topić, predsjednik Hrvatskog društva “Napredak”, Ivica Šarić, dogradonačelnik Sarajeva, Mario Nenadić, još uvijek aktuelni ministar pravde u Kantonalnoj Vladi.

Sarajevskim prijateljima selektora Prosinečkog pridružio se i njegov stari zagrebački znanac, glumac Tarik Filipović, koji u Sarajevu snima popularnu televizijsku seriju “Konak kod Hilmije”.

Podsjetimo, selektor Robert Prosinečki je prije dvadesetak dana hospitaliziran na Kliničkom Centru Univerziteta Sarajevo nakon što se požalio na bolove u stomaku. Nakon prve operacije na tankom crijevu, Prosinečki je početkom decembra operiran po drugi put.

Iako su se pojavile glasine da će odmah po napuštanju sarajevske bolnice Prosinečki nastaviti liječenje u Zagrebu, to se pokazalo netačnim, niti je za tim bilo potrebe. Prosinečki se dobro oporavlja, a na fotografiji iz hotela “Europe” može se uočiti da je tokom boravka u bolnici prilično smršao, što mu sigurno neće predstavljati problem. Dapače!

Close