Foto dana

Predsjedavajući Predsjedništva kalifata u BiH

Desilo se i to. Tvrdnjom da se u BiH pokušava napraviti kalifat, Dragan Čović svjesno je otkrio da je on pravi autor sramne deklaracije u Livanjskom kantonu kojom se negira presuda Haškog tribunala u slučaju Prlić i preostali, i u kojoj se glorificiraju ratni zločinci što su već osudili Evropska unija, Sjedinjene Američke Države i Ured visokog predstavnika u BiH.

Jasno je da pričom o kalifatu Čović pokušava opravdati zločine i etničko čišćenje svojih prethodnika na čelu HDZ-a i naknadno mijenjati uzorke rata i agresije na BiH, te na neki način opravdati počinjene zločine. No u tom smislu upravo su jasne presude Haškog suda koje se ne mogu  falsifikovati i promijeniti.

Da to abu Dragana ne zanima, dokazuje ova izjava kojom je nadmašio i Slobodana Miloševića, i Franju Tuđmana, i Radovana Karadžića, i Ratka Mladića, i tako dalje, i tako dalje …

U nastavku izjava:

“Oni koji žele građansku državu, ja ih poštujem, samo danas u Bosni i Hercegovini kazati građanska država to znači klasičan unitarizam, u nekoj formi, teoretskom obliku, a to vam znači u osnovi islamsku državu. Što je to neko pretvorio u kalifat ili dao neku drugačiju konotaciju čitavom tom mom izričaju? Na taj način mi razgovaramo i kad budemo u Briselu, ali tako ću razgovarati i kad budem sa gospodinom Erdoganom. Znači, nema tu nikakvih tajni ili nešto iza leđa”, rekao je Čović  kako probleme treba riješiti u BiH.

(vijesti.ba)

Related Articles

Close