BiHVijesti

Pjanićeva emotivna poruka De Rossiju: Brate moj, privilegija je biti dio tvoje priče

De Rossi je proteklih 19 godina nosio dres Rome i u tom periodu afirmisao se u jednog od najboljih veznih igrača svijeta, a tokom čitave karijere odbijao je mogućnost da napusti Rim i identično kao Francesco Totti, uvijek je bio vjeran rimskom klubu.

Ipak, bez obzira na činjenicu da je želio novi ugovor, čelnici Rome odlučili su se zahvaliti De Rossiju na dosadašnjoj igračkoj karijeri i ponudili su mu funkciju u klubu, što je on odbio jer se još uvijek želi baviti nogometom.

Miralem Pjanić i Daniele De Rossi igrali su zajedno od 2011. do 2016. godine, a veznjak reprezentacije BiH porukom na Instagramu pokazao je kakvo je prijateljstvo izgradio s kapitenom Rome i kakvo poštovanje ima prema njemu.

“Priča koja izaziva emocije kada je čuješ, a biti dio nje je privilegija i nešto na čemu ću uvijek biti zahvalan. Sretno Daniele. Brate moj”, napisao je Pjanić.

Još uvijek nije poznato gdje će De Rossi nastaviti karijeru, a gotovo će to biti van granica Italije. Prve naznake govore da će on karijeru nastaviti u MLS-u.

Close