BiHTema danaVijesti

Košarac pjeni: Izetbegović upravlja svim procesima u BiH

Zbog skidanja sa dnevnog reda zahtjeva za Mektićevom smjenom SNSD i DNS odlučili da neće učestvovati u nastavku današnje sjednice Zastupničkog dom.

– Polazeći od činjenice da su od 13 Srba iz RS-a koji su zastupnici ovdje u Parlamentarnoj skupštini, zbog načina glasanja, trojica Srba, uz pomoć zastupnika iz “federalnog” Sarajeva, što je egzaktna činjenica, donijeli odluku da se tačka o smjeni Dragana Mektića skine sa dnevnog reda, donijeli smo odluku da ne učestvujemo u nastavku sjednice. Ovdje se potpuno jasno i nedvosmisleno vidi da “federalno” Sarajevo ustvari odlučuje o tome koja pitanja i koje teme iz RS-a će biti razmatrane u Parlamentrnoj skupštini. Zbog toga smo donijeli odluku da ne učestvujemo u radu takvog Parlamenta u kojem će tri predstavnika iz RS-a donositi odluku u ime cijele RS. Takav način donošenja odluka za nas je neprihvatljiv – kazao je u ime zastupnika DNS-a Borislav Bojić.

Ovu odluku je prokomentarisao i predsjednik Kluba SNSD-a Staša Košarac.

– Činjenica je da politički subjekti iz FBiH, pod patronatom Bakira Izetbegovića upravljaju procesima u institucijama BiH, zahvaljujući kadrovima takozvanog Saveza za promjene, koji se ponašaju kao dosljedni i evidentno dobri “Bakirovi irgeti” za provođenje politike kakvu Bakir Izetbegović i SDA žele. Vidljivo je to bilo na današnjoj sjednici. Potpuno je jasno da se sa tri glasa iz RS donose odluke onako kako to odgovara već kontaminiranoj obavještajno sigurnosnoj zajednici i politici Bakira Izetbegovića – poručio je Košarac.

Close