BiHVijesti

Istraga u toku: Još se ne zna ko je Cibri i njegovoj porodici zapalio vozila

Policija još nije otkrila ko stoji iza požara koji je 15. februara ove godine buknuo u garaži ispred porodične kuće Armina Cibre, javnosti poznatog po tome što je bivši vozač Fahrudina Radončića, a u kojem je izgorio njegov, kao i automobili njegove supruge, oca i brata.

Požar je izbio oko 4.30 sati ujutro, a ukućane je probudio alarm na jednom od automobila. Ubrzo se vatra rasplamsala, te je došlo do manjih detonacija usljed pucanja stakala, rezorvoara i guma.

Vatru su ugasili pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade KS, a šteta na vozilima i kući porodice Cibra u sarajevskoj ulici Ragiba Džinde procijenjena je na oko 100.000 maraka.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo nam je kratko potvrđeno da je policija kompletan materijal u vezi sa ovim slučajem dostavila tužilaštvu.

– Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo preduzeli sve mjere i radnje u skladu za ZKP-om. Kompletan operativni materijal je dostavljen u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo – naveli su iz policije.

Iz Tužilaštva KS također nisu željeli iznositi detalje iz istrage, te nam je tek potvrđeno da je u ovoj pravosudnoj instituciji formiran predmet po nepoznatom počinitelju i da istraga još traje.

Cibra je neposredno nakon požara izjavio kako sumnja da su vozila zapaljena jer je on svjedok Tužilaštva BiH u predmetu ubistva Ramiza Delalića Ćele. Svoje sumnje o tome ko stoji iza paljevine rekao je policiji, a to isto je ponovio i našem novinaru.

– Iza ataka na mjene stoji Fahrudin Radončić, jer sam bio njegov dugogodišnji vozač i rekao sam sve što znam u vezi s njegovim učešćem u ubistvu Ramiza Delalića Ćele, učešću u trgovini narkoticima sa Naserom Keljmendijem i ostalim krivičnim djelima, te sam napisao i knjigu o njemu. Njega lično sumnjičim da stoji iza ovog terorističkog napada na mene, jer ovo je terorizam, kao i Ekrema Lekića, jer su izvršioci iz iste porodice. Sve ovo rekao sam i u svojoj izjavi policiji – kazao je tada Cibra.

Cibra je i ranije optuživao Radončića za niz krivičnih djela, o čemu je pisao na društvenim mrežama, ali i u svojoj knjizi.

Njegove tvrdnje, međutim, policija nije ni potvrdila niti demantovala, a izvršitelji i eventualni nalogodavci ove paljevine tek trebaju biti otkriveni.

Close