BiHSportVijesti

EDIN SE VRAĆA „KUĆI“: Cure nove informacije, Englezi su uvjerili Džeku, i u „Želji“ se nadaju najboljem, ostaje još samo…

U Italiji je ostalo još samo sedam utakmica u Serie A, nakon kojih ćemo definitivno znati hoće li Edin Džeko napustiti redove Rimljana.

Sve ukazuje na Džekin povratak u Premiership, odnosno prelazak u West Ham i navikavanje na život u Londonu. Čekičari su zainteresovani za kapitena bh. reprezentacije te su već poslali konkretnu ponudu.

West Ham iskusnom napadaču nudi dvogodišnji ugovor uz platu od devet miliona eura bruto. U suštini Džeko bi u slučaju realizacije transfera zarađivao pet miliona eura na godišnje.

Jutrošnji izvještaji talijanskih meidja govori kako je Dijamant zadovoljan ponudom i da su ga Čekičari uspjeli uvjeriti za dolazak u englesku prijestolnicu. Navodno se i pomirio s činjeniciom da ga Roma želi prodati te da od produženja ugovora za sada nema ništa.

West Hamu je još ostalo da postigne dogovor s Romom koja za Džeku želi 20 miliona eura što će svakako biti teži dio posla.

Ukoliko do dogovora dođe, zadovoljni će biti i u FK Željezničar, jer će kao i do sad kad je Edin mijenjao klubove u različitim državama, i plavima s Grbavice pripasti dio kolača od transfera.

Close